2014. március 7., péntek

Jegyzet - Allan Pease - Kommunikációs ABC Mesterfokon

Allan Pease – Kommunikációs ABC mesterfokon


                Ez a jegyzet/összefoglaló igyekszik megragadni a könyv/hanganyag azon lényegét, amely segíthet bárkinek, hogy egyszerűen és hatékonyan alkalmazza a benne foglalt javaslatokat. A jegyzet, a könyv elolvasásának élményét semmiképpen nem helyettesíti, ám mivel a történetek nélkül a lényegre igyekszik fókuszálni, ezért a későbbiekben remek memóriafogasként szolgálhat. Az összefoglaló helyenként nem szó szerint egyezik a könyvvel, azonban törekedtem arra, hogy a mondanivalón és a lényegen a legkevésbé se változtassak.
            Értékesítési karrierjét 10 évesen kezdte. Azért, hogy legyen egy kis zsebpénze, az iskola után házról házra járt és habszivacsot árult. 21 éves korában õ volt a legfiatalabb életbiztosítási ügynök, aki már az elsõ évében több mint 1 millió dollár értékû kötvényt adott el. 24 éves korára elérte azt, hogy bekerült a National Mutual nemzetközi biztosítási holding 20 legjobb üzletkötõje közé több millió dolláros értékesítéseivel - szintén legfiatalabbként. 29 évesen értékesítési vezetõje és társtulajdonosa lett Ausztrália legnagyobb életbiztosítási brókercégének és 103 millió $ értékû biztosítási kötvényt adott el az utolsó évben, mielõtt hivatásos menedzseroktatóvá vált.* Forrás: http://www.perfektpower.hu/pphome/guruk/AP2-hu.htm


            Allannek érdekes Ausztrál akcentusa van, de gyorsan megszokható. Annak, aki az amerikai filmekhez, sorozatokhoz szokott, kicsit mókás lehet. Ezt el is ismeri magáról. A humora rendkívül jó. Sokat sztorizgat. A tolmács kicsit túlbuzgó, engem kifejezetten zavar, erőltetetten hangsúlyoz, nem természetes. Na, mindegy, szorítkozzunk a lényegre! Tulajdonképpen rengeteg, angolul nem tudó embernek segít ezzel…
            Az első részek lényege a férfi és a női agy különbözőségéről szól majd, első körben a férfiéról. „Így igazságos!” A férfiak és a nők különböznek egymástól, még ha csak egy „árnyalatnyi” is. Gyakran teszünk úgy a politikai korrektség világában, mintha a férfiak és a nők teljesen egyformák lennének, holott ez gyakorta nem igaz, még csak megközelítőleg sem. Esélyegyenlőség – ugyanazzal a műveltségi háttérrel, iskolázottsággal, ugyanazt a munkát elvégezve a nő is kapja meg ugyanazokat a jutalmakat, elismeréseket. Ez teljességgel rendben is van. A legtöbb országban ez még a jogrendszerben is benne van…
            Mikroszkóp alatt vizsgálva a férfi és női agyat, igen eltérő képet kapunk. Nem jobb az egyik a másiknál. Nem is rosszabb. Különböző! A házasságok 2/3-a a fejlett országokban válással végződik, nehéz lenne tehát azt állítani, hogy a férfi és a nő egymáshoz teljesen hasonul. A jó hír, hogy ha megértjük a megfelelő különbségeket, képesek leszünk egy dinamikus, harmonikus kapcsolatot kialakítani az ellenkező nem tagjaival. Általában a másikban éppen a különbözősége vonzó a számunkra. Jellemzően ezek a különbözőségek is vezetnek a válásokhoz.
            A férfiak szeme úgy van kialakítva, hogy nagy távolságokra előre; egyenesen lássanak! Ez egyfajta cél-orientált látásmód és 5-ből négy férfire még ma is jellemző. Eredendő célja elég világos: Nem mindig az atombomba és a dinamit volt az eszköz zebra-vadászathoz, a halászathoz. A mozgó célpontot célszerű volt eltalálni. Ennek az árnyoldala a férfi számára, hogy a modern időkben a férfi nehezebben találja meg, amit keres a hűtőben vagy a szekrényben. Ilyenkor a nők könnyen gondolhatnák, hogy a férfiak vagy hülyék, vagy vakok. A nők miközben beszélgetnek valakivel, képesek látni a körülöttük levő embereket is. A férfiak számára ez teljes misztikum, ugyanis a nők nem csak látnak, hanem hallják és meg is értik a körülöttük levőket, miközben beszélgetnek valakivel.
            Vannak bizonyos képességek, akár csak az állatoknál… vannak bizonyos velünk született képességek. Magunkkal szemben nehéz objektívnek lenni: miránk is ugyanazok a biológiai szabályok vonatkoznak, mint az állatokra.
            Ha egy orvos azt mondaná neked, hogy naponta csak egy pohár vörösbort ihatsz: Hol innád meg ezt a pohár bort? Otthon vagy egy bárban? Egyedül vagy barátokkal? A válaszadó nők 78%-a egy kerek asztal mellett látja magát, míg a férfiak többsége egy téglalap alakú asztalnál látja magát borozni. Ez is fontos: ugyanis a férfi sokkal inkább látja magát hatalmi pozícióban a többi emberhez képest, akár egyedül: a nők pedig jellemzően a barátaikkal jelennek meg, miközben kibeszélik magukat és egymást, egymásnak. Általában ugyanarra a helyzetre, feladatra eltérő reakciót adnak a nők és a férfiak. Minden innen indul. Ez nem feltétlen függ a kultúrától. A japán nők sem értik, miért nem találják a férfiak a vajat. Az afrikai vadászó férfiak sem akarnak beszélgetni esténként, csak bámulni a tüzet.
            A két nem agyában eltérő területek aktivizálódnak, amikor meg kell oldani azt. A férfiaké jobb abban, hogy képesek legyenek információkat térben feldolgozni, látni, megérteni. Ez fontos: A legtöbb nőről, a legtöbb férfiról van itt szó az esetek legnagyobb többségében. Nem minden férfi, nem minden nő és nem mindig!
            Miért működik így a legtöbb férfi agya? A férfiak a vadászok: hagyományosan. A férfiak fejlődéstörténete arról szól, hogy eltalálják a célpontot. Egyszerűen fogalmazva ez a „munkájuk”. Hogy ezt sikerrel megtegyék. A tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy az agy még mindig arra van felépítve többek között, hogy képes legyen 30 méterről eltalálni egy futó zebrát. Ma már kifejezetten erre a munkára nincs szükség, de ez a képesség megmutatkozik más területeken. Például a fociban. Az is gyakorlatilag egy újra- értelmezett vadászat. Minden labdajáték a következőről szól: Futás, üldözés, célpontkövetés, célba találás. Stratégia, háromdimenziós térérzékelés, tervezés. A profi autóversenyzők 99,2%-a is férfi. Ez nem véletlen. Azt, amire ott szükség van, azt csak a férfiak értik. A többi férfi pedig odáig van érte, ahogy a többiek körbe-körbe mennek. A nők joggal mondhatják, hogy ez igen kretén dolog, kivéve azok, akiknek ilyen jellegű agyfelépítésük van. Egyes helyeken még ma is 40-50 éve játszott meccsekről beszélnek, miután a játékosok jó része már halott. Ugyanezek az emberek nem tudják, hogy hívják a saját gyermekük legjobb barátját vagy, hogy mi a saját párjuk kedvenc étele.
            Ez nem feltétlenül jó vagy rossz. Más.
            A férfiak 92% a jobbkezes, a nők 40%-a nem tudja kapásból, hogy melyik a jobb és melyik a bal keze. Ezt tanúsítom, a saját kedvesemnél is felmerült ez a helyzet évekig. Mára már sikerült megtanulni. Ezt a tulajdonságot a férfiak néha úgy értelmezik, mintha a nők ostobák lennének.
            Kitekintés: a nők egyik büntetési formája, hogy a férfiakat kikényszerítik a kanapéra. Büntetésből. A nők tényleg azt gondolják, hogy ez büntetés. Nem gondolják végig, hogy a férfit egyedül hagyni a kanapén a távirányítóra, néhány lépésre a konyhától azzal a tudattal, hogy a nő egész este biztosan nem fogja megzavarni a férfit: Valójában, ennél kevés nagyszerűbb dolog létezhet egy átlagos férfinak. Ez olyan, mint egy kemping.
            Tehát a férfiaknak jó a térlátásuk és a beépített navigációjuk. Ezt örökölték, hiszen akinek nem volt jó, elpusztult. A nőknek minderre nem, másra viszont volt szükségük. Ők gyűjtögettek: ma ezt bevásárlásnak hívjuk.
            Amikor a férfi megy vadászni: célpont és időkeret kell neki: végül pedig, eredmény.
            Ha egy nő megy gyűjtögetni, neki nem szükséges egyik sem, mégis képesek örülni egy vásárlásnak. A nők nem a térbeli gondolkodás élménye miatt járnak valahova, hanem mert társasági élménynek élik meg. A nőknek az egyik legjobb tanács arra, ha egy férfit vásárolni szeretne vinni az: hogy ne tegye! Ennyi. Ha mégis kényszerítenéd rá: Adj neki konkrét célt, célpontot: „Kedvesem, a következőkre van szükségem pontosan; Szeretném a tanácsodat kérni; Ilyen méretűt, ilyen árkategóriában, ilyen márkájút.” Legyél rá büszke, amikor mutat neked egy zsákmányt. A férfit táplálni kell. Ha nő vagy, sose kérdezd a férfit, hogy melyik színű ruhát vagy melyik cipőt vegyed fel. Az átlagos nőnek 10 pár van, az átlagos férfinek 2. Értelmetlen a kérdés.
            Ha egy férfi egyedül indul vásárolni, akkor is vásárol magának valamit, ha az, amit keres nem található, hogy ne maradjon kielégületlen, amiért nem visz haza semmit.
            Egy érdekes példa: Egy amszterdami férfi WC nyert egy bizonyos tisztasági díjat, mert kevés férfi ürített mellé: ezt úgy érték el, hogy a piszoárokba (amik előtt évi 4 millió férfi áll) beleszereltek egy „célpontot”, ami egy kerámia légy. A férfiak ösztönösen el akarták találni. Jobban figyeltek arra, hogy célba lőjenek és így kevésbé csurgattak mellé. Értelmes emberek ösztönös késztetést éreznek arra, hogy telibe találják a legyet. A férfiak természetesen.
            Haladjunk tovább az emberi agy térforgatási képességéről: a legtöbb fiú és férfi nagyon jól csinálja ezt. A legtöbb nő ezzel szemben eléggé gyenge ezen a területen. Ilyen például a térképről való olvasás, vagy a fejjel lefelé való térbeli elforgatás. Emiatt a képesség miatt lehetséges az, hogy a mérnökök 96%-a férfi, 92%-a az építészeknek szintén, szinte az összes profi focista szintúgy. Ennek nincs köze a szexuális megkülönböztetéshez. Ritka, hogy egy nő légi irányító legyen. Ezt el kell fogadni.
            A férfiak agya bár több szegmensre oszlik, de akármilyen komplikált is összességében, a női agyhoz képest meglehetősen egyszerű. Egy férfinak az agyában vannak kis „szobák”, amelyek a különböző képességeket jelentik. Ezeket képesek végezni a többitől függetlenül. (Kivéve, ha valami rutinná válik, akkor az agyi aktivitás csökken.) Ilyen szoba például a beszélgetés. A beszédközpont a női agyban a bal első területeken található, valamint a jobb elsőn, a jobb hátsón, és a bal hátsón is, ja meg felül középen. A legtöbb átlagos képességű nőnek hatalmas beszédképessége van, összevetve a férfiakkal. Egy férfi szemszögéből ez furának tűnik; olyannak, mintha a nő megállás nélkül csak beszélne. Holott, ez teljesen normális. A férfi többnyire akkor beszél, ha szükséges. Egy „igen” kielégítő válasz egy férfitól egy kérdésre. Egy nőnek ez teljességgel elfogadhatatlan. Ez nem párbeszéd. Ez nem válasz. A nők minden lélegzetvételre kíváncsiak. Kivel találkozott a férfi, merre járt, mire gondolt stb.
            Ha egy férfi nem beszél, az ijesztő egy nőnek, mert számukra a mondott szó gyakran jutalom, amivel kifejezik a szeretetüket. És visszafelé is így gondolkodnak. Nem árt, ha a férfiak tudják, a nőtől a beszéd: jutalom, még akkor is, ha a férfiak ezt sosem gondolják így.
Ennek az ellenkezője is igaz. Ha egy nő megvonja tőled a szavait, valami gondja van veled. A nő büntetésnek éli meg, a férfi nem mindig. Egy átlagos férfi számára hosszú idő kell eddig a felismerésig: mert amíg eljut idáig, addig csak azt érzi, hogy a csend jó neki. Újabb tanács a nőknek: ha büntetni akarsz, beszélj; ne maradj csendben.
            Tehát… a férfiaknak szegmensekre tagolódik az agya. Van egy bizonyos szerv, ami a két agyféltekét összeköti. Az, mint egy ilyen számítógépes kábel, szállítja az információt az egyik helyről a másikra. Az átlagos nő agyában ez a szerv sokkal vastagabb, ezáltal körülbelül 30%-kal több információt képes szállítani egyszerre. A high-tech guruk már megértik, miért tudnak a nők multi-taskingolni. Képesek több feladatot párhuzamosan futtatni a saját fejükben. A legtöbb hölgy meg van áldva azzal a képességgel, hogy képes legyen egyszerre több, egymástól független cselekményt véghezvinni. A férfiak számára ezt nagyon fontos megérteni.
            A legtöbb férfi teljesítménye ilyen téren messze elmarad egy nőtől. A férfiak képesek egyetlen dologra erősen összpontosítani, kifejezetten kiválóan. Ezt pedig a nőknek kell megérteni, mert ők a saját agyukból kifolyólag sokszor elvárják, hogy a férfi ebben is hasonlítson rájuk. Nők figyelem: Ha a férfi nem rutinból csinál valamit (például egy idő után az autóvezetés), akkor: EGYSZERRE, CSAK EGYETLEN DOLGOT TUD CSINÁLNI!
            Gondoljátok végig: Egy férfi kikapcsolja a rádiót, mielőtt elkezdi nézni a térképet. Nagyon nehezen figyel egyszerre több dologra. Ez a képesség természetesen idővel fejleszthető, de általában ez a jellemző. A férfiakat szeretkezés közben ne kérdezgessétek. Ez egy fontos szabály az üzleti életben: Férfiaknak, egyszerre csak egy szempontot mutass be. Ne kapcsold egymáshoz őket. A egyszerre egyvalamit akarnak megfontolni. Természetesen, ha rákényszeríted a férfit arra, hogy több vágányon gondolkozzon, azt fogja tettetni, hogy mindent értett akkor is, ha valójában teljesen összezavarodott.  
            Az a férfi, aki harmonikus, boldog kapcsolatban szeretne élni: nem ad nő kezébe térképet. GPS-t ad. A térkép forog a nővel.
            Újabb érdekes tény, amit a nők néha képtelenek megérteni: Hogy a férfiak a WC-ben nem beszélgetnek egymással. Maximum a kézmosóban. A női mosdó nem is mosdó igazán. Valójában terápiás helyszín. A nők képesek rá, hogy idegenekkel is szóba elegyedjenek a mosdóban: Szép cipő, ki a fodrászod, szép ruha stb.! A férfiak miről beszélnek ott? Semmiről. Inkább meghalnak, minthogy szemkontaktusba keveredjenek ott egy idegennel. Egyedül be, egyedül ki.
            Már meg lett említve, hogy a férfi és a női szem is különbözőképpen lát bizonyos szempontokat figyelembe véve. Egy nőnek képesnek kellett lennie megvédeni a gyerekeit: kiolvasni a közeledő személyből, hogy barátságos, vagy ellenséges szándékkal közeledik-e. Egy férfinak erre nincsen szüksége: Ha valaki bejön a birtokára az engedélye nélkül, azt agyonveri.
            A nők gyermekkel kapcsolatos megfigyelései is ilyenek. A nők tudják, hogy a gyerek miért sír: Éhes, fáradt, dühös, fáj valamije, szaros. Egy férfi csak a sírást hallja. Vagy azt, hogy „az anyját akarja”.
            A nőknek szélesebb a perifériás látásuk, az agy korszerű vizsgálatai ezt mind alátámasztják. Ezért nem buknak le a nők akkor, ha férfiakat stírölnek. Ha egy jó alakú nőt egy férfi megnéz, az teljesen egyértelmű. Azt hinnénk, hogy a férfiakra ez a fajta „bámulás” sokkal jellemzőbb, holott a vizsgálatok szerint a nők 3-4x több alkalommal ellenőrzik le a jó pasik testét. Ők csupán nem buknak le.
            Amikor négyszemközt beszélünk valakivel és elemezzük a társalgást kiderül, hogy a nők hihetetlen helyzeti előnyben vannak. Ők alapvetőbben még társaságibb lények, mint a férfiak. Folyton beszélgetnek egymással, míg a férfiak akár egy hétvégét is át pecáznak együtt anélkül, hogy igazán beszélgettek volna valamiről.
            Ha nem merül fel egy kérdés a férfiak között, akkor a probléma nem is létezik. Így gondolkodnak. Itt nem arról van szó, hogy nem érdekli őket más, csupán arról van szó, hogy különbözőképpen működnek, mint a nők. A férfiak agya úgy működik: Ha valami nem probléma, akkor nem beszélnek róla. Mert az agyuk a megoldásokra lett kitalálva. Ha a nő mondd nekik valamit, mert beszélgetni szeretne, a férfiak megoldást kínálnak a feldobott témára, mert azt gondolják az egy probléma.
            Egy nő, naponta 8-9000 szót mondd ki és ehhez nagyjából 15 agyi beszédközpontot használ fel. 4-5000 különböző tónusban, egyszerre akár 5 különböző hangszínen. Hangszínnel képesek témát váltani, büntetni, új topikot nyitni. Ezt a nők megértik. Ezért mondják azt a férfiaknak: „Velem ne beszélj ilyen hangon!” – a férfiak nem is értik, miről van szó. Mindez összekapcsolva azzal, hogy egy átlagos nő képes naponta több ezer gesztust alkalmazni arra a következtetésre jut: hogy egy nő képes több mint 20 000 jelet kibocsátani egyetlen nap alatt. A férfi nagyjából ennek kevesebb, mint harmadát. 5-7 ezret.
            A nő képes 20-24 ezer kommunikációs jelet küldeni egyetlen nap alatt, míg a férfi nagyjából csupán 5-10 ezret. Amikor ez szembetűnő mindkét nem számára az, az esti vacsoránál van: A férfi, már a végére ért az, aznapra rendelt tízezernek: A nő állapota attól függ, hogy milyen napja volt: milyen munkahelyen töltötte a napját. (A személyi asszisztensek, a házassági tanácsadók 90%-a nő – ezek a tevékenységek jobban illenek a női alkathoz; hiába nem sok férfi álma karriert befutni, mint házassági tanácsadó). A férfi jobban szeret dolgokat összekapcsolni, de nem igazán embereket. Ettől még nem tilos a nőknek mérnöknek lenni, de a realitás az, hogy a mérnökök csupán 6%-a nő. Visszatérve a vacsorához: Naplementekor a férfi hazatér a zsákmánnyal. Megérkezik a vadász és bámulna a tűzbe: Tudni kell, hogy a férfiak képesek gyors, hirtelen mozgásokra, intenzív mozdulatokra, aztán pihennek. A nők ezzel szemben egyfajta állandó készenlétben vannak, sokszor még alvás közben is. Amikor egy férfi pihenő üzemmódban van, az agyának a 25%-a aktív csupán ahhoz képest, amilyen normál állapotban lenni szokott. Csupán annyiban van elektromos töltés. Egy pihenő nőnél ez az arány 90%. Amikor a nő látja a férfit pihenni odamegy és megkérdezi:
            MIRE GONDOLSZ?
            SEMMIRE!
            A nő agya ugye 90%-ban töltve van és képtelen ezt felfogni. Miután a férfi nem mondja el, mire gondol, elkezdenek spekulálni. A tűz bámulás időszaka alatt a férfi regenerálódik. Olvas, tévézik. Esetleg mindkettőt úgy, hogy egyszerre csak az egyikre figyel. De mind eközben nem gondol semmire. Ez nagyon fontos része a férfi agy működésének. A nők agya egyfajta vetőforgó rendszerben működik, nincs szükségük ilyesmire. Ez mindenhol így van a világon.
            Ha ez a férfi elég ideje élt együtt nővel, akkor tudja, hogy meg kell kérdeznie a kedvesét, hogy milyen napja volt. A legtöbb férfi azt gondolja, hogy ez egy egyszerű kérdés és a válasz, hogy „jó”, tökéletesen elfogadható. De lavina jön ilyenkor, nem egyetlen szó. Ha a nőnek vannak tartalékai, valakinek végig kell hallgatni! Ha férfi vagy fontos megértened, hogy ez a dolog, hogyan működik. Valószínű, hogy ilyenkor áldozatként tekintesz magadra. Sose gondold, hogy egyszerűt kérdeztél a nőtől! Amit visszakapsz, az számodra úgy tűnhet, mint egy áradat, egymással össze nem függő problémákkal telítve. Fontos, hogy azt is tudd, a nő ilyenkor nem választ vár a mondanivalójára, mert azok lényegében nem is problémák. Ne szakítsd meg a nőt; ne ajánlj megoldást, amíg kifejezetten nem ezt kérdik tőled! Ha ezt teszed, a nő úgy fogja értékelni, mintha nem figyelnél rá!
            A férfiak azzal töltik életük jelentős részét, hogy megoldásokat kínálnak fel nőknek akkor, amikor nincs is megoldani való problémájuk. Helyette mondjatok valami ilyesmit: Igen, mesélj még! Kérlek, mondd el ezt is!  
            Ha ezt megteszitek, ti lesztek a legtökéletesebb férj a világon. Villámtanács a nőknek: amíg a férfi beszél, akkor gyakorlatilag süket. Egy férfi vagy beszél, vagy figyel! Beszél vagy figyel! A legtöbb férfi képtelen egyszerre csinálni a kettőt. Amikor férfiak beszélnek egymás között, akkor ezt felváltva teszik.
            A nők egymás között képesek egyszerre is beszélni akár. Ez rengeteg vicc forrása. Képesek erre úgy, hogy egyszerre több témáról beszélgetnek.
            A nők azért beszélnek, mert kommunikálni és jutalmazni akarnak. A férfiak nem ezért. A férfiak először is sokkal rövidebb mondatokban beszélnek. A férfiak tényeket és információkat akarnak közölni. Vagy egy megoldást a problémára. Ennyi. Azért üres a férfiak tekintete a mondat végén, mert így jelzi a partnerének, hogy ő következik. Ez a kifejezéstelen ábrázat egyetemleges. Ha egy nő képes mímelni ezt és közben egyetértően bólogatni, akkor a férfi szemében barátságos, intelligens nőnek fog tűnni.
            Ha férfi vagy és nőkkel beszélsz, ne várd meg, míg rád kerül a sor. Mert nincs sor. Részvétel van. Ha mondani valód van, mondjad.
            Amikor nővel beszélsz, a nők arcát elárasztják az érzelmek. Hirtelen nyomás alatt a nőket elönti az érzelem, a férfiak arcáról eltűnik, legalábbis megpróbálja eltüntetni. A nők arcáról leolvasható a véleménye a partneréről. A nők érzelmileg támogatják egymást oly módon, hogy lemásolják a társuk érzelmi állapotát.
            A kapcsolatok harmonikusabbak lehetnének, ha a nők egyetértenének abban, hogy miután a férfi hazaért jár neki 30 perc tűz bámuló idő. A legtöbb férfi nem is álmodik arról, hogy ez megadatik neki, mert általában amint belép a házba a nő elkezd csevegni. Amikor lejárna ez az idő, a nő is kaphatna ugyanennyi időt, hogy elmondja mi történt vele aznap, anélkül, hogy a férfi megszakítaná.
            A férfiak direkt módon beszélgetnek, a nők kifejlesztették maguknak az indirekt közlési formát. Ez is univerzális. Mit jelent ez? Hogy a nők nem mondják pontosan azt, amit gondolnák és szeretnének: helyette utalgatnak és remélik, hogy ezt a kódot a párjuk megérti.
            Ha egy nő megkérdezi tőled, hogy akarsz-e egy csésze kávét valójában kicsit sem érdekli, hogy tényleg akarsz-e kávét: azt mondja vele: Akarok egy csésze kávét!
            Ha megkérdezi, melyik cipő állna neki jobban: ne válassz helyette. Erősítsd meg abban, hogy a döntései tökéletesen megbízhatóak. Mire megkérdezi tőled, már döntött. Ez egy csapda. Mindkettőben gyönyörű!
            Mit kell kezdeni ezzel a helyzettel? Fogadjátok el egymás különbözőségeit. Ne veszekedjetek emiatt. Ünnepeld ezeket a különbségeket. Aztán kezeld őket! Franciaországban sem magyarul rendelsz az étteremben. Ha mégis megteszed, ne csodálkozz, hogy te leszel az, akit hülyének néznek. A férfiaknak és a nőknek, különböző, de egymást kiegészítő képességeik vannak.
            Most egy kicsit arról lesz szó, hogy milyen üzenetet közvetít a tested, amikor kapcsolatba kerülsz vagy lépsz valakivel. Az emberek tenyere elképesztően sok információt tartalmaz. Számtalan helyzetet, érzelmet, mondanivalót kifejezhet. Mi a te meghatározó kéztartásod, amikor másokkal beszélsz? Nyílt, őszinte, manipulatív, fenyegető? Érdemes áttanulmányozni és megérteni a testbeszéd finom részleteit. A testbeszéd ugyanis az aktuális érzelmi állapot tökéletes kifejeződése. A veszélyes és izgalmas része ennek az, hogy a szándékos gesztus visszafelé képes kialakítani benned a hozzá tartozó érzelmet. Magyarán, ha idegesnek érzed magad és a testbeszéded magabiztosságot sugároz, magabiztosabbnak fogod magad érezni. Ennek hatására a partnered is úgy fog téged kezelni, mint egy magabiztos embert.
            Az, hogy mit mondasz, annak a nőre 7-10%-ban van hatással. Az öltözék, testbeszéd, gesztus viszont 80%-ban. A nők nem a fülükkel hallanak. Sokkal inkább a szemükkel. Jobban, pontosabban érzékelik a testbeszédet. Ha férfi vagy, ezért nem jó ötlet szemtől szemben hazudni nőnek.
            Férfiak esetében az üzenet 15-20%-a függ a szóbeli megfogalmazástól. A testbeszéd jelentősége kevesebb, 40-50%, de ez még így is számottevő. Kiegészítés: Szerezd be a Testbeszéd Enciklopédiáját és tanulmányozd át! Ne csak elolvasd, értsd meg!
            (Amikor tetszik valami a szemünknek, a pupilláink kitágulnak. Ettől olyan szép boci a szemük azoknak a hölgyeknek, akik vonzódnak a férfihoz, akivel vannak. Ha ehhez még eléred, hogy mosolyogjanak is, nincs már mitől tartanod.)        Minél többet mosolyogsz, amikor emberekkel találkozol, annál inkább elfogadóbb lesz a „közönséged” veled szemben és annál inkább hajlandó lesz arra, amit szeretnél. Nagyon fontos ezt tudni, ha férfi vagy, mert számunkra a természetes alapállapot nem ez. Ebben az esetben jobban teszed, ha olyan jelzéseket adsz a külvilág felé, hogy „élsz”. Az agyunk képes különválasztani magát a mosolyt az arc többi részétől. Képes felismerni azt, függetlenül a többi részétől a fejünknek.
            Az előadás negyedik negyedében igen tetemes részben a testbeszéddel kapcsolatos példákról, sztorikról és szituációkról van szó. Ezért tényleg mindenképpen érdemes az említett könyvet beszerezni és alaposan áttanulmányozni. Annak, aki elindul egy olyan úton, amikor elkezd ezzel és ezekhez hasonló dolgokkal foglalkozni és végigmegy az úton, amit kijelöl magának, nem lesz versenytársa!

            A hanganyag összesen nagyjából: 4 és fél óra. Nem véletlenül kommunikációs ABC a neve az egésznek. Nem annyira kiterjedt ismereteket tartalmaz, mindinkább tökéletesen megadja az alapot ahhoz, hogy utána biztonságosan, a kapcsolatunknak megfelelően építkezhessünk rá! Személy szerint nagyon hasznosnak, érdekesnek és tanulságosnak találom. Allan humora rendkívül jó a történetei érdekesek és viccesek, az egész előadás szórakoztató is amellett, hogy nagyon hasznos.

            Valahol el kell kezdeni… Itt érdemes.

A jegyzetet készítette: Kardmen


               


3 megjegyzés:

  1. Hello!

    Hol találtad meg a hanganyagot? Mert már 3 napja keresem égen földön de nem találom.

    Gábor

    VálaszTörlés
  2. Szia, n-core-on szerintem vagy más torrent oldalakon megtalálhatod.

    VálaszTörlés
  3. A nevem Melania macron vagyok 35 éves. éves 31 éves koromban mentem férjhez, csak egy gyermekem van, és boldogan éltem. Egy év házasságom után a férjem viselkedése annyira furcsává vált, és nem igazán értem, hogy mi történt, ő pakolt ki a házból egy másik nőnek, annyira szeretem, hogy soha nem álmodom elveszíteni, megpróbálom a legjobb annak biztosítására, hogy a férjem visszajöjjön hozzám, de mind hiába, sírok és sírok segítséget keresve, megbeszéltem a családjával, de nem kaptam választ. Tehát a legjobb barátom, cynthia, és megígéri, hogy segít nekem . Mesélt nekem egy Drosagiede nevű férfiról, azt mondta nekem, hogy nagyon nagyszerű ember és igazi férfi, akiben megbízni lehet, és nincs semmi olyan szerelmi kérdés, amelyet nem tudna megoldani, és elmondta, hogyan segített számtalan embernek kapcsolatuk helyreállítása. Nagyon meg voltam róla győződve, gyorsan felvettem a kapcsolatot a doctorosagiede75@gmail.com e-mail címével, vagy a WhatsApp és viber telefonszámával a +33753154980 telefonszámon. Minden problémámat elmagyarázom neki, ő azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, hogy minden problémám azonnal megoldódik. Megmondta, mit kell tennem, hogy visszavegyem a férjemet, és én meg is tettem. Azt mondta, hogy három nap múlva a férjem visszatér hozzám és koldulni kezd, és ez valóban úgy történik, ahogy mondta, nagyon meglepődtem, ez nagyon csodálatos. Istennek legyen a dicsőség, most nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindketten újra boldogan élünk. Ha hasonló problémája van, vegye fel a kapcsolatot vele, és keresse meg a problémát egyszer és mindenkorra. élek a bizonyságról

    VálaszTörlés